Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Staking NV Vlaamse Waterweg : sluizen van Olen gesloten - update :

 
Door de spontane staking bij de Vlaamse Waterweg NV lagen er vrijdagochtend zo'n 25 schepen te wachten om richting Limburg te varen. Met de staking van de sluiswachters willen ze de Vlaamse Waterdag dringend meer duidelijkheid vragen over hun statuut.

De sluiswachters werken in een puntensysteem dat bepaalt wanneer iemand promotie kan maken. Maar dat werd onlangs niet gevolgd waardoor een sluiswachter die meer punten had, een promotie misliep. Hij stapte daarop naar de Raad van State waar hij gelijk kreeg. Hierdoor ontstond onrust onder de sluiswachters over hun statuut. Donderdag om 16 uur beslisten ze dan ook om het werk neer te leggen en in overleg de gaan met De Vlaamse Waterweg.

“We gaan ervan uit dat het overleg een oplossing zal bieden. De directie zet alles op alles om een overeenkomst te sluiten”, aldus Liliane Stinissen, woordvoerder van de Vlaamse Waterweg NV.

Voor de werknemers komt er uit de bus dat zij nu een contract van onbepaalde duur krijgen in plaats van een van bepaalde duur.

UPDATE :

Vanmiddag werd er een akkoord bereikt. De sluizen gingen meteen opnieuw open. (Vlaamse Waterweg)

Deel dit artikel